[title text=”SHOWS/NIEUWS” tag=”h2″ color=”#ffffff” text_align=”center” title_text=”NIEUWS” title_tag=”h2″ title_font=”main_font” title_text_color=”#666666″ title_text_align=”center” title_line_height=”1.7em” title_font_size=”28px”]

featured amazing brand:

Nieuwe releases op ons audiofiele RAR-label


RAR-JEREMY-OLIVIER - Where The Light Gets InJEREMY OLIVIER – …where The Light Gets In

Het door Rhapsody uitgegeven RAR-album (zowel vinyl als SACD) van JEREMY OLIVIER krijgt mooie recensies en daar zijn we trots op.

Jeremy Olivier levert met Where The Light Gets In een verrassend singer-songwriter album af in de beste Paul Simon-traditie. Sterke nieuwe composities met avontuurlijke herbewerkingen van songs als Crazy Love (Van Morrison) en Anthem (Leonard Cohen).’

Opgenomen met het high-definition direct recording principe en uitgebracht op 180 grams vinyl en SACD (hybride Super Audio CD).
Voor de fijnproevers!

1 – CRAZY LOVE
2 – ANTHEM
3 – BEAUTIFUL
4 – FLY EAGLE FLY
5 – NTYILO
6 – MESSAGE IN A BOTTLE
7 – AFRICA’S TIME
8 – OVER THE RAINBOW
9 – MIRON
10 – AFRICAN LULLABY

 

Te koop op vinyl en als SACD online en in de winkels van Plato/Concerto en natuurlijk bij ons in de winkel aan de Borneolaan 25 in Hilversum.


SEASONS-RAR007-Atzko-Kohashi -Eddy-KoopmanATZKO KOHASHI (piano) & EDDY KOOPMAN (percussie) – Sketches of Seasons

Een wonderschoon album op Rhapsody’s RAR-label (als SACD).


De Japanse pianiste Atzko Kohashi en de Nederlandse percussionist Eddy Koopman lijken een niet voor de hand liggende combinatie. Maar deze twee open geesten weten grenzenloos de jaargetijden op volstrekt eigen wijze te verlevendigen en muzikaal vorm te geven. Donder en bliksem, verstilling en elan, hemelhoog en aards, een avontuurlijke reis op het ritme van de getijden.

Opgenomen met het high-definition direct recording principe en uitgebracht op SACD (hybride Super Audio CD).
Voor fijnproevers!

1 – SPRING
2 – SUMMER
3 – AUTUMN
4 – WINTER

 

Te koop als SACD online en in de winkels van Plato/Concerto en natuurlijk bij ons in de winkel aan de Borneolaan 25 in Hilversum.

Impressie van de opnames van SKETCHES OF SEASONS in de MCO studio in Hilversum: recording SKETCHES OF SEASONS


Ook verkrijgbaar

> Carmen Gomez inc – SINGS BELAFONTE (op vinyl en tape)

> Denise Jannah & Atzko Kohashi – LOST & FOUND (op
vinyl en tape)

‘Best’ just got a whole lot better!

Exclusief bij Rhapsody: CH Precision

CH_Precision-First-Principles

De naam zegt genoeg: Zwitserse precisie. Combineer de veelzijdigheid van een Zwitsers mes en de precisie van Zwitsers uurwerk en voilà! Strak ontwerp en onberispelijk in zijn prestaties. De mannen van CH Precision weten door kennis, ervaring en ambitie de lat in de high-end wereld weer hoger te leggen.

Passiegedreven gaan ze tot het gaatje. En goed genoeg is geen optie, alleen het ultiem haalbare doet er toe en mogen klanten verwachten. To the point, helder en concreet. De kunst van muziekreproductie.

Centraal in al hun ontwerpen is de modulaire opbouw van hun producten. De producten kennen diverse slots waardoor ze makkelijk te updaten zijn. Dat maakt het allemaal toekomstbestendiger.

Als je jezelf wil overtuigen, maak een afspraak en kom langs en we laten je het horen.

– acoustic excellence – engineering at its finest – elegant design

Estelon-ForzaESTELON

Estelon is één van die luidspreker-producenten die je alleen maar kan kwalificeren als wereldklasse. Ze vallen op door hun unieke en organische vormgeving en al snel zou je kunnen denken dat de vorm belangrijker is dan inhoud. Maar bij Estelon is niets minder waar, bij hen is het principe van ‘form follows function’ leidend. Het esthetische design is een logisch gevolg van het technische ontwerp.

Kenmerkend is het gebruik van geavanceerde technieken en componenten zoals: crossover-filters, Kubala-Sosna-bekabeling, copper foil coils, Mundorf-weerstanden en silver-gold-oil-condensatoren. Het resulteert in een weergaloos microdynamisch bereik en het meest transparante audiosignaal dat we kennen. Dit is wat ware audiofielen en muziekliefhebbers zullen appreciëren: absolute klankneutraliteit, een lineaire toonbalans en een levensechte 3D-presentie.

Wat fascineert bij een merk als Estelon is dat ze nooit stil staan en steeds weer weten ze te verrassen met relevante ontwikkelingen en innovaties.

MEZE audio Empyrean

HOOFDTELEFOONS <

Wij verkopen geen hoofdtelefoons! In principe dan…, want als speciaalzaak houd je wel alle ontwikkelingen en innovaties in de gaten en moet je soms van je eigen geloof afstappen. Uitzonderingen bevestigen immers de regel. In dit geval waren het de topproducten van HIFIMAN en MEZE AUDIO die ons wakkerschudden. We zijn ze op onze systemen gaan testen en vergelijken met als resultaat dat we deze pareltjes in ons assortiment opnemen.

MEZE AUDIO
Empyrean

MEZE audio Empyrean

De geluidssignatuur van deze hoofd-telefoon is gebaseerd op ervaringen bij lange luistersessies met als beoordelingskriteria: ergonomie, helderheid zonder hardheid, frisheid zonder vermoeidheid. Resultaat is een hoofdtelefoon waardoor je de buitenwereld vergeet en je je compleet kan onderdompelen in het universum van de muziek. 

HIFIMAN
HE-R10 en HE1000SE

HIFIMAN HE1000SE

Hifiman onderscheidt zich door een open systeem met hun unieke planar magnetic drivers. Uiterst lichte membranen zorgen voor een ongekleurde en superstrakke weergave zonder druk op de oren, met rust, detaillering en een prachtig laag.
Resultaat: een levensechte geluidservaring, ergonomisch comfortabel, stijlvol en makkelijk aanstuurbaar.

TRAFOMATIC Primavera
headphone amplifiers

TRAFOMATIC Audio -Primavera

Een hoofdtelefoon komt pas echt tot ‘leven’ met een versterker die naadloos in de high-end-keten past. De hoofdtelefoon-buizenversterkers Primavera en Head 2 van Trafomatic zijn dan de aangewezen schakels voor een topklasse resultaat. De Primavera is onbetwistbaar zelfs de beste hoofdtelefoon-versterker die er is en het enige exemplaar in Nederland staat bij ons.

Waarom Rhapsody?

Rhapsody is geen gewone winkel maar een bruisende ontmoetingsplaats waar muziekliefhebbers en audiofijnproevers graag komen en zich al snel thuis voelen. Een plek waar gretig en gulzig kennis, nieuws, visies en meningen worden uitgewisseld.

 

We worden vaak de leukste muzikale high-end snoepwinkel van Nederland genoemd. Voor ons staat dan ook een informele werkwijze met veel plezier, passie voor audiotechniek en liefde voor muziek centraal.

Op die manier kan je het eigenlijk geen werk meer noemen… 

 

We hebben ook een neusje voor bijzondere producten en het signaleren van relevante innovaties in de high-end-wereld. Er staan altijd wel ongekende en ongehoorde producten in de winkel die je kan komen beluisteren. Je bent welkom!


Well-Tuned High-End systems since 1988!
Harry en Michael, de smaakmakers
Rhapsody: Harry en Michael

Een schitterende compositie van high-end componenten.

SOUND & TUNING

De essentie voor Rhapsody is de ‘tuning’: hoe stel je een set samen, hoe stem je dat op elkaar af en hoe werk je dat uit bij de klant thuis. Deze vragen zijn de ingrediënten waarmee we een topset samenstellen die de verwachtingen van onze klant weet te overtreffen.

 

We hebben een groot assortiment van betaalbaar tot extreem exclusief. Waar het in alle gevallen op aankomt is het inregelen en afstemmen van de componenten. Een kunst die niet stopt met een naald-balans of de juiste instelling van overhang en azimut. Nee, dan begint het fascinerende spel van tunen en sound maken pas.

 

De sound en het tunen van een high-end audio-set

Harry en Michael beheersen die kunde tot in de vingertoppen zowel technisch als muzikaal. Ze hebben hun sporen en erkenning ruimschoots verdiend in de wereld van de high-end. Daarnaast en dat is zeker niet onbelangrijk, hun vele vlieguren als sound designer bij opnames in de studio en de productie van muziekalbums.

 

De compositie

We zijn altijd op zoek naar de ultieme ‘compositie’ van componenten, waarbij de sound van de combinatie boven het geheel gaat uitstijgen.
Kortom, als je dus een set zoekt waarbij het geheel veel meer is als de som van elementen, of advies hoe je je set beter kan laten klinken, bel ons voor een advies op maat. 

[title text=”our featured brands:” tag=”h2″ font_size=”36″ color=”#cdb4d7″ text_align=”center” css=”.vc_custom_1611756967998{padding-top: 30px !important;padding-bottom: -30px !important;}”]

Rhapsody Audiophile Recordings

Rhapsody Analog recordingsRhapsody lanceert Rhapsody Audiophile Recordings of kortweg: RAR. Dit platenlabel brengt audiofiele en analoge opnames uit. Het is een samenwerking van Michael van Polen, Frans de Rond (www.fransderond.nl) en Harry van Dalen gebaseerd op hun gemeenschappelijke passie voor geluid, klank en muziek.

 

De eerste twee albums zijn inmiddels als plaat en tape verschenen. Het zijn live-to-two-track-recordings die het moment dat muziek gemaakt wordt, direct en puur vastlegt.

 

Klik verder naar: www.RhapsodyAnalogRecordings.com.