Rhapsody anno nu:

HISTORIE

Harry & CessaroHarry van Dalen stond in de jaren 70 aan de wieg gestaan van high-end audio. Hij zette diverse high-end-winkels op de kaart en in 1988 startte hij met Rhapsody. Al snel was de winkel een begrip in binnen- en buitenland.

Rhapsody onderscheidde zich in het samenstellen en tunen van audio-systemen. Harry ontdekte het ‘2c3d-principe’. Anders gezegd: 2 channel met een 3 dimensionaal geluidsbeeld, waardoor je een natuurlijk stagebeeld creëert. Vooraanstaande high-end fabrikanten namen dit over en perfectioneerde dit technisch. Merken als Spectral, MIT en Avalon liepen daarin voorop.

Harry, in zijn constante zoektocht naar meer kennis en ervaring, verdiepte zich ook in akoestiek, opnametechnieken en klankregie. Zo startte hij met Bert van der Wolf, één van de beste klankregisseurs voor het opnemen van klassieke muziek, het befaamde audiofiele label Turtle Records.
En sinds 5 jaar zijn Harry en Michael met recording engineer Frans de Rond Rhapsody Audiophile Recordings (RAR) gestart. Dit label is gespecialiseerd in audiofiele opnames en dragers (SACD, vinyl, tape). Wereldwijd is er veel belangstelling voor de albums die op dit label verschijnen.


WHEN HARRY MET MICHAEL…

Sinds 1996 kwam Michael Harry versterken. In de loop der tijd groeiden zij naar elkaar, om uiteindelijk als yin & yang op elkaar afgestemd te raken.

Michael is van huis uit bassist (met Jaco Pastorius als zijn grote voorbeeld) en recording engineer/producer. Mechanisch en elektronisch is hij een genie en wordt gerespecteerd door veel belangrijke fabrikanten in binnen- en buitenland. Draaitafels en tapedecks zijn zijn favoriete ‘speelgoed’.

Samen zijn ze altijd bezig om hun ervaring en kennis vorm te geven in ultiem klinkende high-end systemen voor de huiskamer.

Ze hebben met hun onvergelijkbare praktijkervaring in Nederland verreweg de meeste grote high-end audio-systemen samengesteld, geplaatst en getuned. Het plaatsen van topsystemen is complex en vergt dan ook meer aandacht en precisie dan simpelweg een avondje speakers schuiven. Ze begeleiden zowel elektronisch als akoestisch elk project, afgestemd op de wensen van de klant.

De muziekkennis van beiden is ook uniek. Het zijn muzikale veelvraten en verlekkeren zich in hun zoektocht naar de mooiste opnames in heel veel muziekstijlen, variërend van barok en avant garde tot jazz, country en rock, etc. Harry is een freak op het gebied van vinyl en heeft door de jaren heen een uitgelezen collectie opgebouwd en organiseert regelmatig luisteravonden.

Rhapsody pand

THE NEW RHAPSODY
Rhapsody HQ

THE STUDIO Rhapsody

THE STUDIO
luisterstudio 1

THE CLUB RHAPSODY

THE CLUB
luisterstudio 2

ANNO NU:

Na 35 intense jaren is Rhapsody de markantste toonaangevende high-end winkel van Nederland geworden. Medio 2023 is afscheid genomen van de vertrouwde ‘villa Rhapsody’ in Hilversum en is een nieuwe fase ingeluid. Een mooi verstild pand in het serene Brabantse uiterwaarden-landschap is nu het hart van waaruit team Rhapsody opereert. Leidraad is vanzelfsprekend toonaangevend te blijven, maar wel anders. Beter. Selectiever. En exclusiever.

H&M-groot-entree-092-Rhapsody-Overlangel---officiele-eerste-foto's