Mola Mola Makua & Kaluga

“Mola Mola belichaamt het idee dat als je alles verwijdert wat niet met muziek te maken heeft, muziek dan alleen overblijft.”

Dit is natuurlijk een prachtige uitspraak van een fabrikant. Mola Mola is totaal nieuw in de High-End Audio wereld. Helemaal nieuw is het echter ook weer niet want de beroemde ontwerper Bruno Putzeys, ontwerper van onder andere Grimm, Kii Audio, Hypex en vele andere ontwerpen, heeft het hele product ontworpen. Wij bij Rhapsody zijn al een tijdje fan van Bruno’s werk en we waren natuurlijk ontzettend benieuwd naar zijn nieuwe voortrap Makua en de Kaluga mono eindversterkers. Toen we dit nieuwe product binnen kregen, hebben we vol verbazing zitten luisteren hoe hier een nieuwe weg is ingezet is wat muziekreproductie betreft.

Deze producten hebben een aantal technische hoogstandjes. De analoge Makua voorversterker is uit te breiden met een phonotrap van het hoogste niveau. Deze phonotrap kun je vanaf de bank via een app bedienen en zo kun je alle impedanties maar ook alle recordingcorrecties instellen zoals RIAA, DECCA, RCA enz. De andere optie is een ingebouwde DAC en deze is volledig van de grond af aan ontwikkeld door Bruno. Deze DAC is future proof en speelt elke resolutie af.

Als je dit in combinatie met de Kaluga mono klasse D eindversterkers (Bruno heeft bijna alle klasse D versterkers ontwikkeld, dus hij weet er wel wat van) beluistert dan valt je mond open van muzikale verbazing. Deze versterkerset hebben wij al gecombineerd met onze TAD Reference monitor luidsprekers, Magico’s inclusief de S7 zonder problemen en de Sonus Faber Il Cremonese.

Kortom, wij zijn super enthousiast. De Makua preamp kost € 8.490,- en de Kaluga mono power amp kost € 11.900,- per set.

Rhapsody