GRIMM AUDIO MU1 music player

GRIMM AUDIO MU 1 music player

De digitale wereld wordt steeds groter en er wordt daarom ook steeds meer gestreamd. Wij zijn steeds bezig om vanuit onze maatstaven de digitale weergave in elk aspect te verbeteren door super switchen, kabels, etc. Je wilt uiteindelijk een zo perfect mogelijk signaal aanbieden aan de player. De streamer gaat dan het echte werk doen en daar gaat het veelal fout. Veel produkten zijn ontworpen door IT’ers die zich meestal focussen op gebruiksgemak. Het input-signaal is dan vaak ‘vervuild’ waardoor de set minder klinkt.

Wij als analoog-freaks zijn dan ook steeds op zoek naar producten en merken, die vanuit ’natuurlijk geluid’ zijn ontworpen. Wij kunnen ons hart bijvoorbeeld ophalen met merken als NADAC ,MSB, Nagra NAIM en Aurender.Nu komt daar een echt Nederlands produkt bij van het geweldige ontwerpteam van GRIMM.

Onze relatie met deze mannen gaat ver terug. Recentelijk stuurde Guido van GRIMM ons de MU 1 music player om deze te beluisteren. Meteen bij de eerste tonen was duidelijk, deze MU1 is een topklasse-product. We zijn er door verrukt en trots dat dit in ons land wordt ontwikkeld.

Chapeau mannen van GRIMM!

 

Grimm over de Grimm MU1:

We wilden de meest nauwkeurige audiobron ontwikkelen die we ons konden voorstellen. Onze ervaring is dat het menselijke gehoor een ​​ongelooflijke gevoeligheid vertoont voor hoorbare afwijkingen. Digitale audio biedt in principe namelijk wel een perfecte weergave. De geluidskwaliteit wordt echter beperkt door de nauwkeurigheid van de conversie van het ene formaat naar het andere. Grimm Audio wil dat alle technische details zo goed zijn, zodat het de reproductie van de muziek niet in de weg staat.

Met de MU1 was ons doel een nieuwe referentie neer te zetten in het ontwerp van muziekspelers. Het op Linux gebaseerde computersysteem zorgt voor solide gegevensintegriteit. De intern ontworpen FPGA-interfacekaart, die het hart van de MU1 vormt, biedt baanbrekende prestatieniveaus bij formaatconversie (en ontvangt automatische updates wanneer we de grenzen opnieuw hebben verlegd). Onnodig te zeggen dat de MU1 is uitgerust met onze kenmerkende ultralage jitterklok. Dit is een muziekspeler waarmee we onszelf eer aandoen en menig muziekliefhebber heel blij mee zullen maken.


Rhapsody