30 april OUT OF THE COOL luistershow

30 april OUT OF THE COOL luistershow
MBL 126 luidspreker & THRAX ARES versterker en nog veel meer moois!


OUT OF THE COOL

Na het thema van onze vorige show, Birth Of The Cool, volgt natuurlijk Out Of The Cool het veelbetekenende album van Gil Evans met zijn orkest, waarmee hij vernieuwende orchestraties, tonale kleuren en principes aan de jazz toevoegde.

Mark Smotroff van het tijdschrift Audiophile Review schreef over de vinyl-reissue (2021) van dit album (1961):
‘Out Of The Cool is een beetje een audiofiele droom, geproduceerd door de legendarische Creed Taylor en opgenomen in de legendarische Rudy Van Gelder Studio. Op de hoes afgebeeld zien we de opname-lay-out van de instrumenten, de spelers en zelfs de gebruikte microfoons (Telefunken, Altec, Byers en een Electro-Voice)!
Toen ik dit album voor het eerst weer afspeelde, was één van de eerste dingen die opviel de ongelooflijke precisie van soundstage, perspectief en scheiding. Een panoramische, bijna filmische stereomix.’

DE SET

We zetten hiervoor als speaker onze favoriete MBL monitor 126 neer. MBL is wereldwijd spraakmakend met zijn uniek radiaal stralende weergave-techniek die resulteert in een perfecte soundstage en sublieme klankkleur. 

Absolute Sound, wereldwijd toonaan-gevend high-end-blad, heeft deze kleine geweldenaar uitgeroepen tot product of the year 2021. Ruud Jonker, onze bevriende journalist van Music & Emotion en Hifi.nl ontkwam er ook niet aan en was zwaar onder de indruk.

Dit MBL-juweel gaan we aansluiten op één van de fraaiste geïntegreerde versterkers: de THRAX ARES. Dit Bulgaarse merk bouwt unieke en hoogwaardige HIGH END electronica en luidsprekers. Ja, met hoofdletters!
De ARES heeft zowel een unieke DAC en een phonotrap aan boord. Thrax ontwerpt en ontwikkelt alles in eigen huis en heeft een superieure constructiekwaliteit.
Daarom, en dat doen we niet vaak, wat technische specs: dual mono-opbouw, modulaire ontwerp, solid state, MM/MC phono, 32bit/768khz USB input, DAC met streaming support, DSD support, enz. 

Muziek die je met deze set afspeelt klinkt verfijnt en met een prachtige en krachtige presentie. In combinate met de MBL 126 kunnen we alleen maar constateren: a match made in heaven..!


Reserveer een plek en wij staan klaar met de lekkerste koffie (BOOT) van het Gooi en muziek voor de ware fijnproevers.


thrax-ares


MBL 126


MBL 126 speaker

lotus-rhapsody


Sessies van circa anderhalf uur.Verplicht aanmelden!

Maximaal 10 personen per sessie!

zaterdag 30 april:


AANMELDEN VOOR SESSIE 1: 09.30 uur


AANMELDEN VOOR SESSIE 2: 11.00 uur


AANMELDEN VOOR SESSIE 3: 12.30 uur


AANMELDEN VOOR SESSIE 4: 14.30 uur

Rhapsody