23 Januari: A Sunday Morning Music Experience

Het is zondag 17 januari, 6 uur ‘s morgens en ik luister naar muziek. De wereld is nog heerlijk stil en buiten is de winter begonnen. In de luisterruimte waar ik rondloop met een cappuccino’tje in mijn hand, staat een setje die niet bewust is samengesteld, nee, gewoon iets aangesloten zodat ik naar muziek kan luisteren. Want voor mij draait het in eerste instantie om de muziek.

Maar waarom deze nieuwsbrief? Omdat dit toevallig samengestelde setje zo waanzinnig goed klinkt en dat wil ik graag met jullie delen! Ik begin deze ochtend met niets minder dan David Bowie’s Blackstar op vinyl en ben na een paar seconden compleet verdwenen. Wauw! Wat is deze man een kunstenaar en artiest tot zijn laatste adem. Na Bowie draai ik Brad Melhdau’s solo pianoconcerten en kom ik in een trance. Ik word hongerig en de een na de andere LP gaat op de draaitafel. Switchend van Miles Davis naar Pink Floyd, wat ik ook draai, ik word zo direct in de muziek gezogen en het verbaast me elke keer als ik naar de set kijk die staat te spelen.

Nee, het is niet een goedkope set, maar zeker niet de prijsklasse van alle topsets die wij de laatste jaren hebben gepresenteerd, maar wel dezelfde ervaring. Dus nodig ik jullie graag uit om aankomende zaterdag naar deze set te komen luisteren, met de muziek die ik die ochtend gedraaid heb. Ik vertel jullie natuurlijk waar deze set uit bestaat;

  • TechDas AirForce III draaitafel
  • Graham Elite arm
  • TechDas element
  • Constellation Spirit voor- en eindversterkers
  • TAD Compact Evolution One luidsprekers

De bekabeling bestaat uit een mix van AudioQuest, Shunyata, en MIT. En je voelt het al aankomen, we draaien uitsluitend vinyl deze dag! Uiteraard staat de koffie deze dag ook voor jullie klaar.

Muzikale groet,

Harry (en natuurlijk ook Michael)

Rhapsody