21 & 22 juni | RHAPSODY-SHOWS | Redefining the state of the art of high-end audio

een uitnodiging voor de ‘Redefining the state of the art of high-end audio’ – show

21 & 22 juni
genieten van het toppunt van audio-uitmuntenheid

met ESTELON Extreme MK II, THORENS New Reference, CH PRECISION C10 (wereldpremière), HSE SWISS ML-7 & RL-7, PINK FAUN 2.16 Dual Ultra, SCHNERZINGER kabels


Rhapsody zou Rhapsody niet zijn als we niet altijd bijzondere hoogtepunten in het verbluffen-de landschap van high-end audio presenteren. Dit keer schieten superlatieven te kort voor deze exclusieve state-of-the-art-show met one-of-a-kind audio-apparaten voor de fijnproevers. Jullie kennen ons niet anders dan dat we altijd op zoek zijn naar de allerbeste geluidssystemen en apparatuur, en delen onze ontdekkingen en inzichten altijd graag met jullie. 

 

21 & 22 juni gaan we een superieure set demonstreren met de beste audio-ervaring die de markt te bieden heeft.

Estelon Extreme MK II

 

Pak dus je kans om deze ‘state-of-the-art’-set live te horen en reserveer voor één van de shows op 21 juni of 22 juni (5 sessies).

——-

Hoe ziet de line-up van deze superieure set eruit?

ESTELON Extreme MK II – speakers

Exclusief bij Rhapsody en uniek in Nederland.

 

Om de luisterervaring naar een nog hoger plan te tillen, komt Estelon met de revolutionaire Extreme MK II luidspreker. Een unieke speaker waarin de audiofocus-positionering links/rechts en onder/boven aanpasbaar is aan de akoestiek van de ruimte en de persoonlijke voorkeur. Dit garandeert een audio-beleving waarvoor geen overtreffende trap denkbaar is.

 

Met zijn elegante, handgemaakte kast en imponerende tweekleurige afwerking is het luidsprekersysteem een statement-stuk, die het niet nodig heeft om zichzelf op de borst te slaan over zijn prestaties. In feite is de Extreme ontworpen met een innovatieve verdwijntruc: in plaats van dat je oor wordt getrokken naar de luidspreker, wordt je als luisteraar ondergedompeld in geluid en beleef je muziek compleet van binnenuit, in al zijn prachtige nuances. Absolute top! Wij doen er verder het zwijgen toe.

THORENS New Referencedraaitafel

Thorens New Reference

De meest zuivere analoge weergave wordt bereikt met de New Reference draaitafel van Thorens. Het ontwerpteam, onder de bezielende leiding van Helmut Thiele, is de uitdaging aangegaan om zichzelf te overtreffen. Helmut Thiele (recentelijk nog bij ons op bezoek) is ook de ontwerper van de uitzonderlijke Thiele draaitafel.

 

Met deze Thorens New Reference wordt voor het eerst een draaitafel ontworpen met volledig geoptimaliseerde actieve trillingsisolatie als uitgangspunt. In samenwerking met het Duitse Seismion (internationaal bekend om hun expertise op het gebied van actieve trillingsisolatie) is een draaitafel ontwikkeld waarin het trillings-isolatiesysteem een integraal onderdeel is. Seismion heeft een trillingsisolatie weten te creëren die nog nooit eerder in draaitafels is gezien of ervaren.

 

De actieve trillingsisolatie is gebaseerd op piëzo-elektrische sensoren met een uitzonderlijk hoge gevoeligheid en een volledig lineair elektronisch besturingscircuit om ongeëvenaarde lage trillingsniveaus en vervormingsvrije besturingskrachten te genereren.  Dit geavanceerde mechatronische systeem is gebaseerd op zogenaamde Sky-Hook-Damping en isoleert storende factoren al onder de 1 Hz en brengt deze terug tot minder dan 1% (-40 dB) bij frequenties van 10 Hz en hoger. Dit is een absoluut superieure prestatie in vergelijking met alle andere systemen. 

 

Er is nog zoveel meer te zeggen maar the proof of the pudding is in the listening. De eerste indrukken zijn ronduit indrukwekkend en smaken naar meer…, veel meer…!

 

HSE SWISS ML-7 & RL-7 phone stages

Naast de verbazingwekkende 10 series van CH Precision hebben we nog een uniek product uit Zwitserland ontdekt die ons naar een andere dimensie van analoge weergaves brengt.

 

We presenteren de twee phono-versterkers van HSE Swiss. De kleine Referenceline 7 en de grotere Masterline 7. De ML-7 zal tijdens onze shows, in combinatie met de Thorens New Reference draaitafel onze analoge harten stelen en een lust zijn voor onze kieskeurige oren. Daar kan je zeker van zijn.

 

De technische specificaties liegen er niet om met een ongelooflijke signaal-ruisverhouding van -144 db en aanpasbare instelling voor elk element. 

 

De THD (Total Harmonic Distortion) is niet te meten. Het signaal komt dus als het ware maagdelijk uit de bron. Michael is er helemaal verliefd op en voor Harry is het zo een ultiem genot de vinyl-pareltjes uit zijn collectie tijdens deze shows te draaien.

CH PRECISION C10 DAC digitaal-analoog convertor 

CH PRECISION C10 DACDe ontwerpers van het Zwitserse CH Precision blijven de wereld van high-end-audio verbazen en overrompelen met hun technologische innovaties. Na de succesvolle L10 voortrap, M10 eindtrap en P10 phono-stage, brengt het Zwitserse bedrijf nu de unieke C10 DAC op de markt, die de harten van ons muziekliefhebbers sneller zullen laten kloppen. De 10 series is sowieso een absolute mijlpaal in de solid-state technologie.

 

Rhapsody is exclusief dealer en heeft de wereldwijde primeur van de C10. Samen met de PINK FAUN 2.16 Ultra streamer laten we horen hoe superieur digitaal kan zijn. Ervaar het zelf tijdens onze State of the art-show.

PINK FAUN 2.16 Ultra – streamer 

Pink Faun 2.16 Ultra streamer

Voilà: de symbiose van de technische voordelen van de digitale geluidsweergave en de muzikaliteit van het analoge domein. Dit Nederlandse topproduct staat op eenzame (internationale) hoogte. Telkens weer staan wij perplex en verbazen ons over hun vooruitstrevende innovaties. Nog nooit heeft digitaal streamen ons zo geïmponeerd. En nu is er ook nog de dual Pink Faun Ultra waar de analoog liefhebbers van zullen smullen. Deze ‘best of both worlds’-streamer tilt de referentie voor digitale reproductie naar een nieuw niveau.

 

Tijdens onze shows combineren wij deze Pink Faun met de nieuwe C10 DAC van CH Precision. A match made in heaven.

Redefining the state of the art of high-end audio!
Het toppunt van audio-uitmuntendheid!

 Pak je kans om deze set live te horen en reserveer voor één van de shows op 21 of 22 juni .

We zien je graag en de koffie staat klaar!


– Harry & Michael –

 

Meld je aan via: TICKETS.

Rhapsody