20 mei: Sgt. Pepper 50 years ago today. Unieke prerelease luistersessie bij Rhapsody.

Sgt Pepper Lonely Hearts Club Band

• de 50-jarige jubileum-heruitgave van The Beatles’ Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

It was 50 years ago today…

zaterdag 20 mei van 10 – 16.00 uur


Wie kent dit album niet? Als 13-jarig jongetje kocht ik dit verpletterende album. Het was één van de eerste platen waar ik veel geld aan uitgaf. Ik herinner me nog de verbazing over hoe compleet anders dit album was in vergelijking met de gangbare muziek op de radio van toen. Na al die jaren werkt het album nog steeds in mij door en besef ik me wat een waarlijk meesterwerk en mijlpaal dit album is. Met mijns inziens het allermooiste nummer dat The Beatles ooit schreven ‘A day in the life’. En niet te vergeten die iconische hoes.

En nu 50 jaar na dato deze volstrekt unieke editie. Compleet opnieuw ge­mixt door niemand minder dan de zoon van George Martin: Giles Martin. Hij heeft hier jaren aan gewerkt met een verbluffend resultaat. Er is in de diverse Engelse bladen al met veel lof over dit project geschreven.

Wij zijn dan ook supertrots dat Abbey Road ons als eerste in Nederland een proefpersing stuurt. We kunnen jullie dus deze versie van het album al laten horen, vóórdat hij officieel gereleased wordt. Via internet zal overigens deze editie in allerlei variaties (met diverse outtakes) te koop zijn.

En….! Wij gaan een super high-end systeem neerzetten om dit te laten horen. We gaan er weer een muzikaal feestje van maken, dus wees welkom en geniet mee!

The Beatles

Ringo, John, Paul & George

Rhapsody