Waarom Rhapsody?

Rhapsody is geen gewone winkel maar een bruisende ontmoetingsplaats waar muziekliefhebbers en audiofijnproevers graag komen en zich al snel thuis voelen. Een plek waar gretig en gulzig kennis, nieuws, visies en meningen worden uitgewisseld.

 

We worden vaak de leukste muzikale high-end snoepwinkel van Nederland genoemd. Voor ons staat dan ook een informele werkwijze met veel plezier, passie voor audiotechniek en liefde voor muziek centraal.

Op die manier kan je het eigenlijk geen werk meer noemen… 

 

We hebben ook een neusje voor bijzondere producten en het signaleren van relevante innovaties in de high-end-wereld. Er staan altijd wel ongekende en ongehoorde producten in de winkel die je kan komen beluisteren. Je bent welkom!


Well-Tuned High-End systems since 1988!
Harry en Michael, de smaakmakers
Rhapsody: Harry en Michael

MEET THE TEAM

[title text=”Harry” tag=”h4″ font_size=”36″ color=”#ffffff” title_text=”Harry van Dalen” title_tag=”h3″ title_font=”main_font” title_text_color=”#ffffff” title_text_align=”center” title_line_height=”2em”]

Harry groeide op in een 100% popcultuur en beleefde begin jaren ’70 zijn eerste orgelconcert van Bach. Dat was op een voor die tijd fantastisch hifi-systeem. Sindsdien was mooi of lelijk voor hem niet meer aan de orde: vanaf dat moment was hij er diep van doordrongen dat alle soorten muziek en klank met de mens communiceren. Als je muziek op het juiste moment hoort word je geraakt tot het diepste van het Zelf.

 

Harry was midden jaren ’70 een van de eersten in Nederland die high-end-audio op de kaart zette. Die ontwikkeling leidde in 1988 tot het verwezenlijken van een persoonlijke droom: een high-end-speciaalzaak met de naam Rhapsody. Een andere droom was een eigen platenlabel met superieure opnamen: die werd tien jaar later (in samenwerking met anderen) verwezenlijkt met Turtle Records. Inmiddels heeft Rhapsody een eigen label: Rhapsody Audiophile Recordings waarop bijzondere eigen opnames worden uitgebracht op vinyl en tape.

 

De kennis die Harry en Michael verkregen als klankregisseurs van klassieke en jazz-opnamen hebben nog altijd een grote invloed op de af- en samenstelling – de ‘tuning’ – van een hifi-systeem. Voor hen zijn deze kennis en ervaring van absoluut belang om klanten op de juiste manier van advies te dienen.

[title text=”Michael” tag=”h4″ font_size=”36″ color=”#ffffff” title_text=”Michael van Polen” title_tag=”h3″ title_font=”main_font” title_text_color=”#ffffff” title_text_align=”center” title_line_height=”2em”]

Michael groeide op met gitaren, basgitaar en drums. Hij is een muziek-freak pur sang. Muziek maken is zijn grote hartstocht gebleven, maar het vinden van zijn ‘holy grail’, ofwel de perfecte hifi-set, is een passie die erbij gekomen is. Valt deze ooit te vinden? “Geen idee”, zegt Michael, “maar het pad er naartoe is boeiend en spannend”.

 

Die passie voor audio en muziek en het meedenken over de wensen van en oplossingen voor de klant zijn de pijlers waar Harry en Michael samen op hun eigen wijze Rhapsody mee bestieren. Rhapsody is daarmee geen gewone winkel maar een ontmoetingsplaats waar muziek- en audioliefhebbers zich thuis voelen. En waar altijd uitstekende espresso’s en cappucinno’s worden geschonken. 😉

Een schitterende compositie van high-end componenten.

SOUND & TUNING

De essentie voor Rhapsody is de ‘tuning’: hoe stel je een set samen, hoe stem je dat op elkaar af en hoe werk je dat uit bij de klant thuis. Deze vragen zijn de ingrediënten waarmee we een topset samenstellen die de verwachtingen van onze klant weet te overtreffen.

 

We hebben een groot assortiment van betaalbaar tot extreem exclusief. Waar het in alle gevallen op aankomt is het inregelen en afstemmen van de componenten. Een kunst die niet stopt met een naald-balans of de juiste instelling van overhang en azimut. Nee, dan begint het fascinerende spel van tunen en sound maken pas.

Harry van Dalen

De sound en het tunen van een high-end audio-set

Harry en Michael beheersen die kunde tot in de vingertoppen zowel technisch als muzikaal. Ze hebben hun sporen en erkenning ruimschoots verdiend in de wereld van de high-end. Daarnaast en dat is zeker niet onbelangrijk, hun vele vlieguren als sound designer bij opnames in de studio en de productie van muziekalbums.

 

De compositie

We zijn dus altijd op zoek naar de ultieme ‘compositie’ van componenten, waarbij de sound van de combinatie boven het geheel gaat uitstijgen.
Kortom, als je dus een set zoekt waarbij het geheel veel meer is als de som van elementen, of advies hoe je je set beter kan laten klinken, bel ons voor een advies op maat. 

[title text=”our featured brands:” tag=”h2″ font_size=”36″ color=”#cdb4d7″ text_align=”center” css=”.vc_custom_1613984066457{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;padding-top: 30px !important;padding-right: 5% !important;padding-left: 5% !important;}”]

Rhapsody Audiophile Recordings

Rhapsody Analog recordingsRhapsody lanceert Rhapsody Audiophile Recordings of kortweg: RAR. Dit platenlabel brengt alleen analoge en audiofiele opnames uit. Het is een samenwerking van Michael van Polen, Frans de Rond (www.fransderond.nl) en Harry van Dalen gebaseerd op hun gemeenschappelijke passie voor geluid, klank en muziek.

 

De eerste twee albums zijn inmiddels als plaat en tape verschenen. Het zijn live-to-two-track-recordings die het moment dat muziek gemaakt wordt, direct en puur vastlegt.

 

Klik verder naar: www.RhapsodyAnalogRecordings.com.